Oljvoljekaka medcitron och apelsin. Rör ihop ricottan medapelsinsaften och vänd ner i smeten. matlagning (naturligtvis), som smörolja till dörrar, till att fixa trilskande pianotangenter, som allmänt medikament, till att valla skidor
Tillsätt sedan dessa tillsammans med det rivna citronskalet, det syltade apelsinskalet, suckaten samt fröna från två vaniljstänger till den jästa degen
Eftersom saffran är så dyrt i år blir det inga saffranskorpor för min del utan istället gjorde jag dessa biscotti med de syltade apelsin- och citronskalen jag gjorde förra veckan
Härligt goda vetebullar - här med en fyllning av sötsyrlig apelsin och mild vanilj. Nu när julen är över blir det vanliga ”vita” vetebullar igen, med generöst med kardemumma i degen och god fyllning av vanilj eller kanel
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
citronsorbet gjord medsötningsmedel. Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
Först ut är den här otroligt saftiga och goda citron och mandelkakan som dessutom är glutenfri. Ha i citronskal, mjölk, äggulor och citronsaft och rör ihop
Det bästa med den här tårtan. Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor
Tänk bara på att ni måste ha lite tålamod medcitronkrämen. Hoppas allt är bra med er. Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga citron & marängpaj som passar som handen i handsken nu i Påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.