Rödkålssalladmed apelsin, valnötter, parmesan och balsamvinäger. Garnera medvalnötteroch apelsin. Ringla sedan balsamvinäger och olivolja över salladen, krydda med salt och peppar
Här kommer en härlig sallad till julbordet, på kål såklart. INGREDIENSER. Rödkål, fint skivad 2 syrliga äpple, i tunna klyftor 1 liten chili fint hackad 1/2 dl rapsolja 1 msk dijonsenap 2 msk äppelcidervinäger 1 vitlök, riven 1 tsk honung … Läs mer → 2 syrliga äpple
Denna härliga rödkålssalladmed apelsin, fikon och saltrostade pumpakärnor passar t. Blanda rödkålen med apelsin, ringla över rapsolja, vinäger och krydda med peppar, blanda ihop allt i en skål
Rosta gärna valnötterna. Blanda vinäger, socker, ingefära och salt och häll det över kålen. Strimla kålen mycket tunt, gärna med mandolin eller med osthyvel
Rör om då och då. Den här marmeladen fanns med i senaste Mersmak från Coop. Rör ner valnötterna. Häll den heta marmeladen i rena, varma glasburkar, sätt på locket och ställ sedan burkarna upp och ner så att vakuum bildas
Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här. Skölj av salladen noga Skala och klyfta upp päronen Blanda en dressing av citron, olivolja, salt och peppar Häll dressingen över sallad och spenat och blanda runt Lägg över det i en ny skål och lägg i päron, nötter och parmesanost 6 personer. 100 gram valnötter
Pajen jag bjuder på idag är en uppdaterad variant på toscapaj, jag har använd härliga valnötter, mandlar och ljuvliga päron som liksom omsluts och gifter sig med den lena kolan
Blanda med fisksås, pressad lime, ingefära och skivad röd chili. Låt svalna och krossa i en mortel. Toppa salladen med koriander, mortlat ris och hackade jordnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.