Glaserade revben med smak av ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog
Lite comfort food nu när det är mörkt och regnigt. Blandande salladssorter men bland annat ruccola med citronolivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop. Färska, mixade dadlar och väl vispade ägg skapar den saftiga och fluffiga konsistensen
Dessa små och söta pajer var riktigt goda. Finriv citron skalet och pressa ut saften. Koka upp citronskal, citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt har löst upp sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst
Skär revbenen i bitar och krydda med salt och peppar. Vänd efter halva tiden och pensla. Blanda chilisås, honung, soja, chilipulver och salt, och pensla revbenen med glaseringen
Den ska vara Salt o saftig och gärna smaksatt med vitlök eller peppar. En enkel sås gjord på créme fraiche, en fiskbuljongtärning, citron och örter är allt som behövs förutom fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.