Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårtamed vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Mixa kexen och blanda med det smälta smöret. Ses snart igen / Anna-Lena. Tänkte tipsa om att göra pannacotta i "tårtform", perfekt om man vill bjuda på "tårta" men när vissa inte är så förtjusta i vanlig tårta
Jag och min syster hade ju åtagit oss att fixa tårta till alla, det blev marängbotten toppad med lemon curd och vispad grädde samt mängder med jordgubbar
Spackla tårtanmed grädden. Känn med stekspade när bottnarna börjar gå lyfta. Rör ihop florsocker och malen mandel (använde matberedaren, skalade inte mandeln innan)
Häll ut smeten i långpannan (med bakplåtspapper) och gör några långa ränder i smeten, då kan du rulla den lättare om du vill göra en Budapestrulle, om du vill ha den stor så blir det fina ränder på tårtan
Låt tårtan stå i kylen tills det är dags för servering. Ta fram förpackningen med matfett. Täck med marängsmeten och ställ in för gräddning direkt i den uppvärmda ugnen
Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 50 g vatten och limesaft i en kastrull. Ta ut och låt svalna ute innan du ställer in den i kylen minst 6 timmar, gärna över natten, så att den blir riktigt krämig
Toppa tårtanmed riven mörk choklad, mynta och jordgubbar vid servering. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i kastrullen och låt smälta på svag värme
Ställ i kylen så den sätter sig innan du fyller tårtan. Låt stå i kylen över natten så den sätter sig. Om det blir över så är det fint att garnera tårtanmed
En vecka över tiden kom hon med buller och bong. Låt stå i kylen i minst tre timmar. -)Ni får receptet på tårtan idag så kommer recepten på den andra maten imorgon
Vispa därefter med en elvisp tills det blir en fast maräng (man ska kunna vända skålen upp och ner). En smakrik choklad cupcake med en krispig botten av oreokex och som pricken över i
Varva tårtbotten medjordgubbsmousse och skivade jordgubbar mellan och sedan spackla. Kolasmörkräm som ja toppade med mörk chokladganache för att bryta av lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.