Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. 1 klyfta riven vitlök eller 2 tsk vitlökspulver. Servera med en dip, jag blandade ihop hemmagjord majonnäs med creme fraiche 50/50, riven vitlök, hackad persilja och lite salt. 1 klyfta riven vitlök. 2 tsk vitlökspulver
5-6 klyftor pressad vitlök. Blanda alla ingredienser och låt marinera ett dygn. Tillaga de hela kycklingfiléerna 20-30 minuter i ugnen i 200 grader tills köttsaften är klar
Dela vitlöken i klyftor. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern i en kastrull, får koka upp och koka cika 1 minut. 2-3 vitlökar
Revbensspjäll på Lamm Revben från lammet, är precis som dem från grisen, riktigt saftiga och möra. Om man låter dem puttra länge vill säga, för de är ju lite magrare än grisens
I år har jag för första gången odlat vitlök (med framgång) och nu börjar det bli dags för skörd. Inlagd vitlök är mildare än rå vitlök och god att ha som tillbehör till mat eller ingrediens i en sallad eller så
2-3 kinesiska vitlökar. Värm på detta ej för hett då bränns vitlöken vi hade ca 400 gr kokt scampi denna gången och den skall ju bara värmas på om du har då rå scampi vilket nästan är godare då dessa får mer smak så får man ju köra dessa längre tills de blir klara men ej för länge då kan de bli sega tyvärr. 2-3 kinesiska vitlökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.