Stick in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen. 1Grillad flankstek. Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter. 1Pensla köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet. 1Ta upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter
1 Börja med att koka potatisen till potatissalladen i lättsaltat vatten och låt svalna. 2 Mortla ihop rubben och gnid in köttbiten med kryddblandningen. 2 Servera fläskytterfilén med potatissalladen
En av mina absoluta favoriter på grillen är fläskkarrén. Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg tillsammans med köttet i dubbla plastpåsar i kylen några timmar, eller över natten
Marinad till fläskkarrén. Låt det marineras medans sås och potatis förbereds. Myntasås med äpple. Pressa i vilöksklyftan och smaka av med nymalen svartpeppar och salt
Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt med händerna så att oljan täcker potatisen. Lägg köttskivorna med marinaden i en plastpåse och marinera så länge som möjligt
Nu, ut på en långpromenad med ljudbok i öronen. Anette och jag gjorde en god grillmiddag. Den här gången blev det dessa räkor, sötpotatispommes, majs och aioli
Servera den grilladefläskkarrénmed rostad färskpotatissallad och vispat brynt smör. Fläskkarré. Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt
Jag hade tänkt dra nytta av grillen lite mer än att bara grilla köttet och hade stora planer på grillad persika som skulle fyllas med kokos och choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.