11 stk
grönsaksbuljongRecept <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Skala och finhacka löken. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Fräs lökhacket i olivoljan i en gryta tillsammans med Anammas frysta vegofärs några minuter. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Tillsätt kakao, oregano, spiskummin, chiliflakes, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt allt bli varmt. Serveringsförslag Servera chiligrytan med guacamole, picklad rödlök, soygurt, tomatsallad, isbergsallad och en bit surdegsbröd. Dela <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> print Created with Sketch.
Jag har länge gjort en slags fuskguacamolemed creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Lägg fruktköttet i en skål och mixa eller mosa sönder med en gaffel eller i mixer. Blanda tomat, chili, pressad vitlök pressad citron och kryddor tillsammans med avokadomoset
Servera chiligrytanmed mjukt bröd och turkisk yoghurt. Chiligryta. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt
Men det här guacamole-receptet (se nedan) är bara för bra för att inte dela med sig av. Jag har hängt med min mamma, min syrra och hennes familj och lilla Embla såklart
Med rödbruna armar och hals samt en kristallvit torso spritter jag ur sängen då det just slog mig att det är en chiligryta som skall göras till middag idag så här mitt i sommaren
Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Servera din chiligrytamed en klick gräddfil, och en sallad på hackad tomat, gurka och salladslök. någon färsk krydda att garnera medBörjamed att skära köttet i tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna i lite olivolja
Krydda med lite salt och peppar. guacamole. Servera grytan med guaca-mole, tomatsallad, mjuka tortillabröd, nachochips, li-me-klyftor, färsk koriander och gräddfil
1Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna. 1Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar. 1Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolenmed olivoljan
Mosa avocadon och blanda det med löken och tomaten i en skål, pressa över citronen. Det finns säkert tusen sätt att göra guacamole på, men så här gör i alla fall jag och det blir så jäkla supergott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.