Galetter med chevre, valnötter och spenat. Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. Här gjorde jag en version med en supernedstrippad version av chêvre chaud men med lite mer krut på en god sidosallad
Chévre chaud är en lyxig och samtidigt enkel fransk rätt. Ordet “chaud” betyder “varm”. Om jag är ute och äter lunch och det står “chévre chaud” på menyn så har jag svårt att välja något annat
Så var det nyligen för mig med den klassiska förrätten chèvre chaud. Precis som allting annat går i vågor gör även mat och recept det, i alla fall för mig
En trevlig kväll med lite vin blev det av denna goda chèvre chauds test. Chaud betyder get. Chèvre chaud med jordgubbssalsa (4 portioner). Chèvre chaud med jordgubbssalsa (4 portioner)
chevrechaud /. Igår kväll slängde jag (nästan bokstavligt talat) ihop en chèvre chaud (dvs gratinerad/stekt chèvre) och till den enkel, klassisk sallad med dijondressing och så krutonger från en överbliven baguette
Börja med dressingen. Blanda vinäger, salt, nymald peppar, senap, honung och olivolja i en skål. Dela salladen i mindre bitar och skölj dem i kallt vatten, lägg dem i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.