Cheesecake med lax och pepparrot
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g kavring, eller pumpernickel
  • 175 g smör, smält
  • 1200 g lax, kallrökt
  • 11 st rödlök, liten
  • 10,5 dl dill, hackad
  • 12 msk pepparrot
  • 1250 g kesella
  • 13 dl gräddfil
  • 14 st gelatinblad
  • 1 salt
  • 1 cirka 5 skivor lax, kallrökt
  • 1 citron
  • 1 dillSmula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen.
  • 1 Finhacka laxen och löken. Blanda med dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen.
  • 1 Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen.
  • 1 Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt.
  • 1 Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar.
  • 1 Vid servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.