1 dillSmula
brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen.
1 Finhacka
laxen och löken. Blanda med dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen.
1 Blötlägg
gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen.
1 Rör
noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt.
1 Bred
ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar.
1 Vid
servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.
Ta sedan upp med stekspade och lägg över uppochnervända mindre glas. Fyll korgarna med räksallad. Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt
Pressa vitlöken i en skål och rör ihop med olja, äppelcidervinäger, salt, peppar och persillade. Detta gör att vitlöken värms och den allra stickigaste smaken försvinner och blir lite rundare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.