1. Krydda den grovrivna potatisen med salt och peppar. Lägg rikligt med smör och olja i en het panna. 2. Ta en näve av potatisblandningen och forma en sammanhängande råraka i önskad storlek
God morgon. Här sitter jag igen i min ensamhet. Calle jobbar och barnen är på dagis. Har en hel del jag behöver uträtta, så jag får väl försöka komma igång
Choklad choklad choklad. Älskar choklad, och det gör ägaren av bloggen Art of dessert också. Här hittar jag många recept som passar mig då hon gör de flesta grejerna äggfria pga allergier i familjen tror jag
Idag damp ett bokfynd från nätet ner i brevlådan. ”Carl Butler i grekiska kök” från 1997. En kokbok och reseskildring där Calle återbesöker favoritplatser, olivodlingar, vingårdar, bagerier och bjuder på de grekiska recept som han älskade
En god vardagsmat är makaronilåda, en maträtt som jag växt upp med. Själv lagar jag inte så ofta makaronilåda, men när jag väl gör det undrar jag varför jag inte lagar den oftare
Lite shoppning på Calles i Heligenhafen. I fredags var vi på bussresa till Tyskland. Jag tycker om att åka buss men det tar kål på mig att stiga upp kl 04
Soppa, jag älskar soppor i alla dess former. Fast det vet ni nog om redan. Det bästa med soppa är att man kan slänga ihop det som man har hemma och koka ihop till något gott
Mycket tidig morgon i ett restaurangkök. En kökspojke och en utsvulten ung kvinna. Han steker rårakor och det frasande ljudet när hon tar en tugga är oemotståndligt
Igår kväll var det Roy Fares sista Go' kväll på väldigt länge då han åker till USA i november. Kommer verkligen att sakna de där suktande stunderna man haft framför tv
På lördag fyller jag 35 år och det har jag smygfirat ikväll med ett gäng kollegor. Vi har druckit bubbel, ätit väldigt mycket gott, skrattat så vi gråtit och avslutat det hela med tiramisù
Jag bakar inte speciellt ofta nu för tiden, men det brukar däremot Calles mamma Bibbi göra. Goda saker dessutom, sådana som man omöjligt bara kan ta en bit av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.