kokt koreanskt/japanskt ris. 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek). Gochujangmajonnäs1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek) 1 tsk sesamolja 1 klyfta vitlök, riven 2 salladslökar, fint skivade 1 dl majonnäs av god kvalitet. Till servering kokt koreanskt/japanskt ris 3 olika sorters salladsblad, såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad kimchi (hemgjord eller köpt)
Bulgogi. Till servering koreanskt ris, kokt (eller japanskt) sallad, hela blad (olika sorters såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad) namul sesamböngroddar spenat i sojavinägrette (se ovan) kimchi grön chilifrukt, skivad vitlök (rå i skivor eller grillade i hela klyftor med köttet)
Jag har gjort i ordning två olika marinader – en där jag kokar ihop socker, vitlök och ingefära med risvin (sake), sojasås och mirin, och en som består av ovan nämnda ingredienser, men också misopasta, chilipasta, sesamolja och några kryddor
Jag har gjort i ordning två olika marinader – en där jag kokar ihop socker, vitlök och ingefära med risvin (sake), sojasås och mirin, och en som består av ovan nämnda ingredienser, men också misopasta, chilipasta, sesamolja och några kryddor
koreanskbulgogi, veganska svampbiffar och one pot pasta med gurk- & ananassallad. Den hette Korean BBQ Bulgogi och man blandade ihop den med olja och vatten och marinerade sedan "köttet" däri, jag tog vegansk kebab från Hälsans kök, och stekte sedan
"Bulgogi eller Pulgogi (koreanska. Jag tror det var Jennie Walldén som gjorde en version av bulgogi på Nyhetsmorgon för en tid sedan, och att det var där jag först fick höras talas om det
Koreansk färs är en riktigt god rätt som du enkelt slänger ihop på max 30 min. Inlägget Koreansk färs- Middag på 30 min dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.