Blanda alla ingredienserna utom kycklingentillkycklingbulgogintill en marinad. Låt vilai några minuter och skiva sedan upp och servera med koreansk chiliaioli, rättikssallad och salladsblad
Bulgogi är namnet på den här typen av (ursprungligen) biffrätt där slamsor av biff steks med soja, ingefära, vitlök och sesamolja och den äts ofta med ris, eller som här, med salladsbladi en litenmunsbit
Man äter det med kimchi och ris och rullar in allt isalladsblad. Bulgogi betyder eldkött. Det är en koreansk rätt där strimladbiffmarineras och steks direktvid bordet
Oftast äts rätten med salladsblad som man lindar runt köttet. "Bulgogi eller Pulgogi (koreanska. Det enda som jag brukar använda, men som jag inte blandade ner idag, var soja - men det kan ni absolut göra om nivill
I går kväll fickvifint besök av mina föräldrar och med sådant fint besök krävs fin mat. Så det fick det bli, trerätters till och med, även om förrätten kan gå under plockmat
Igår hade jag en så skön dag. - Den här maten äger. Barnen följde med farmor till Nybro simhall, så jag var alldeles ensam från elva till Berra kom hem vid fem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.