Skala potatis och skär i skivor ca 0,5-0,75 cm tjocka. (Jag använder en 5-liters kastrull. Låt koka upp, sänk plattan och koka på svag värme ca 3-5 minuter. Efter 3-5 min ska potatisen fortfarande vara hård, men "böjbar", märker du att den blir mjuk tidigare så sluta koka då. Ställ in i mitten av ugnen i 225°C i 20 minuter tills potatisgratängen fått fin färg. 2-5 dl mjölk. 5-2 tsk salt. 3-4 dl (ca 100 g) riven ost
Det tar ca 5-10 sekunder totalt. Mät upp ägg, pressad limesaft, salt, vitpeppar, dijonsenap, matolja i en smal och avlång bunke (brukar följa med handmixern)
Låt soppan småkoka i ca 10 - 15 minuter (beroende på hur välkokta grönsaker du vill ha). Det här är en lättlagad variant av redd grönsakssoppa eller ängamat som den också kallas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.