Att göra hemmagjord marinad till grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
Låt köttet svalna en aning och lägg det i dubbla plastpåsar. Blanda ingrediensena till marinad 1. Stek mitt i ugnen tills termometern visar 70 grader. Blanda ingredienserna till marinad 2
Lägg mjöl, timjan och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Skär baconet i strimlor och stek det knaprigt i stekpannan utan fett
Häll blandningen i formen och tryck till. Smält smöret och häll det över smulorna under omrörning. Hacka chokladen till fyllningen och smält den i en skål över en kastrull med sjudande vatten eller i en glasskål i mikron, ca 2 minuter på full effekt
Lägg den andra smördegen över fyllningen och tryck till kanterna. Tillsätt vin, vatten och fond och koka i 5 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 40 minuter tills den fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.