Brunabönor med stekt rimmat fläsk är en riktig favorit. Otroligt goda bönor som inte behövde blötläggas, fin konsistens och dessutom så får man ju bestämma sötma/syra själv
Själv hoppar jag över brunabönor just på julbodet än dock, mest för att jag inte får i mig så mycket längre och hellre väljer andra godsaker från buffébordet istället
Häll av vattnet, lägg bönorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten (ett par cm över bönorna). Rensa och skölj bönorna och blötlägg dem över natten, ca 8 timmar. Koka sakta under lock tills bönorna är mjuka, koktiden varierar mellan 1 1/2 och 2 timmar eller mer. 350 g torkade brunabönor (ca 4 dl). 350 g torkade brunabönor (ca 4 dl) 1,25 liter vatten 3 msk sirap 3 msk ättiksprit (12%) 1,5 tsk salt
Ibland köper jag färdiga brunabönor på rulle, men oftast lagar jag bönornafrån grunden. Inte så komplicerat som man kan tro och det ger ju en så härlig känsla att följa processen från de torkade bönorna till det färdiga resultatet
Skölj de brunabönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla. Häll bort vattnet blötläggningsvattnet och häll över bönorna i en stor kastrull
Skölj de brunabönorna och lägg dem i kallt vatten över en natten att svälla. Häll bort vattnet blötläggningsvattnet och häll över bönorna i en stor kastrull
Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Tillsätt de brunabönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. 2 dl GoGreen Svenskoldade Brunabönor
Brunabönor, GoGreen Svenskodlade. Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Brunabönor med stekt fläsk – smakrik klassiker 1. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Tillsätt de brunabönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. 4 portioner Ingredienser 2 dl Brunabönor, GoGreen Svenskodlade 6 dl vatten 4 msk smör 0,5 gul lök 1 dl sirap 2 msk ättika 1 msk ingefära, grovhackad 1 krm chiliflakes salt och peppar 500 g rimmat fläsk, skivat
Under tiden bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Lägg bönorna i en gryta och tillsätt 8 dl vatten och salt. 2 dl GoGreen Svenskoldade Brunabönor
8 1 paket torkade brunabönor (à 500 g) 1 1/2 l vatten 2 tsk salt 3 1/2 msk ljus sirap 2 1/2 msk ättiksprit (12%) ev 1 1/2 msk potatismjöl ca 1 1/2 kg rimmat fläsk i skivor Lägg till i inköpslistan
Härom dagen gjorde jag t ex falafel från grunden, fast använde konserverade kikärter. Tänk att jag äntligen är i så pass bra form att jag börjat laga ordentlig mat igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.