Och resterna fick svärfar i en matlåda. Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Nu var det väldigt länge sedan jag testade brunabönor och smaken förändras ju med åren
Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. När du har fått den konsistens du önskar, tillsätt sirap, ättika, ingefära, chiliflakes, salt och peppar
8 1 paket torkade brunabönor (à 500 g) 1 1/2 l vatten 2 tsk salt 3 1/2 msk ljus sirap 2 1/2 msk ättiksprit (12%) ev 1 1/2 msk potatismjöl ca 1 1/2 kg rimmat fläsk i skivor Lägg till i inköpslistan
Fick tyvärrmed mig huvudvärk hem från matchen så det blir en tidig kväll i säng känner jag. Imorgon är det upp i tid som gäller, jag börjar jobba igen på måndag så det är dags att dra ner på ”ligga-i-sängen-på-morgonen”-timmarna
Brunabönormed stekt rimmat fläskär en riktig favorit. Eftersom ärtsoppan blev så fantastiskt lyckad i Crock-Poten så tänkte jag att det måste väl funka lika bra medbrunabönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.