Tryck ut pajdegen i en form och nagga med gaffel. Så vi har en ganska lugn helg här hemma, pysslar lite i köket, tittar på film och försöker trösta lillebror så gott det går
Häll ner skinkan och broccolin på pajskalet, sedan häller du äggstanningen med osten över. Egentligen så tycker jag ju att det är väldigt gott och det är även en tacksam rätt att värma upp dagen efter så kanske borde jag göra paj lite oftare
Det är toppengott att få på fest, smakar finfint i matlådan och kan tas med på picknickar. Det går inte att jämföra med ett smörsmakande, sprött mördegspajskal, men till vardags- eller utflyktspajen (eller för den med glutenintolerans) är det ett spännande alternativ
FyllningenSmält smöret och ta från värmen och vispa ner mjölet och sedan mjölken, häll i osten och värm försiktigt tills osten smält, vispa i ägget ochsmaka av med kryddorna
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten. 70 gram ädelost 3 ägg
Kyckling och broccolipaj med tomat och chilli. Paj är väldans smidig mat, man kan ha i vad man har hemma, det passar bra för lunchlådan och så är det ju gott
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost medsmak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Bryn dom i smör, krydda med salt och peppar. Sätt på medelvärme så att osten smälter. Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta
Pajdegen i den här ost- ochskinkpajen gjorde jag med kvarg och olja istället för smör. Paj med ost och skinka är en klassiker som jag gillar väldigt mycket
Smaka av med salt och peppar och toppa med riven parmesan. Förra året fick Bibbi en kokbok av mig, Tommy Myllymäkis Grönsaker, tillbehör & Garnityr och förra veckan bjöd hon på en rätt därifrån, en riktig höjdare med broccoli, vitlök och färskost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.