Ingredienser Portioner: 8 200 g kalvfärs 400 g blandfärs 4 msk olivolja 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 1/2 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 4 burkar hela tomater (à ca 400 g) 1 färsk rosmarinkvist 5 lagerblad salt Till servering pasta (t ex rigatoni eller spaghetti) parmesanost olivolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Vispa smör och socker och tillsätt sedan äggulorna under vispning. Det börjar närma sig student- och konfirmationstider och det har kommit önskemål om tips på tårtor och annat som är lätt att göra för många
Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Hacka Daim-. Smörj bakplåtspapper med smält smör. VIKTIGT. Häll smeten i långpannan och grädda 20-25 minuter i 200 grader
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och rött vin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Så här på våren är det många studentkalas och bröllop men även dop och andra kalas så tänkte tipsa om en fantastisk glutenfri pinocchiotårta, den räcker tillmånga på så vis kanske det räcker med en tårta trota gluten-och laktosintoleranta på bjudningen, detta verkligen en given klassiker som passar stora som små gäster
Blanda ner hälften av sockret och vispa med elvisp tills vitorna är hårda och fasta. Blanda resten av sockret med potatismjölet, häll ner i äggvitan och fortsätt att vispa tills sockret har löst sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.