Till det grillade gjorde jag en kall sås med bla lök, paprika och färska örter i. Ingredienser. Kör alla ingredienser i en mixer eller matberedare utom oljan som du sedan häller försiktigt i sist
Låt det koka upp under omrörning, tillssåsen tjocknat. Tillsätt de övriga ingredienserna. ½ dl vatten. Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling
Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft dentill både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, dennasåsen passar ypperligt till fisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här godasåsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.