Saftiga chokladmuffins med hallon och bitar av banan. Just banan i kombination med banan är ju en klassiker men de syrliga hallonen gör muffinsen mer spännande och dem blir ännu godare
Vispa alla ingredienser utom banan och nougat till en slät smet. Rör ner bananmos och nougathack. Skeda upp i muffinsformar (jag använde mig av småbrödsformar som var lagom stora för min muffinsplåt som rymmer 12 halvstora muffins)
Både smeten och den färdiga muffinsen smakade nästan precis som vanliga chokladmuffins. Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Här har vi en banan och morotskaka som Joline bakade förra veckan. Ni vet hur saftigt det blir med både banan och rivna morötter i en kaka så dessa blev mer som små bakelser med den krämiga glasyren på
Ingredienser Portioner. 4 4 bananer 4 msk råsocker 2 msk smör eller margarin 1 dl pressad apelsinsaft 2 msk riven ingefära Till servering glass Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pudra lite kanel på dom. Vill ge er tips på ett MKT lätt godis. Min son är ett stort fan av skivade bananchips som vi brukade köpa i affären, men dock innehöll dessa en hel del tillsatser som bla socker som jag ville komma ifrån
Dom här sötsakerna bakade jag häromdagen och fick en önskan från en i hemmet att göra chokladmintkrämen idag igen eftersom den är så himla god och det gjorde jag ju med glädje, det här är ett jättebra basrecept på muffins som är glutenfria, utan vetestärkelse och mjölk/laktos
Rör banan, socker och ägg till en nästan jämn smet. Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk. Blanda gärna ljus och/eller mörk choklad efter eget tycke och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.