Tillsätt sirap och salt. Åh, jag har aldrig gjort bagels eller ätit dem förut. Arbeta in det mesta av mjölet tills degen blir mycket smidig och rätt så fast
Bagels av New York-stil innehåller salt och malt och kokas i vatten. Fyll dem till goda lunchmackor. Bagels är mycket populära i Nordamerika och Storbritannien och äts ofta med cream cheese och andra pålägg
Vispa därefter äggen luftiga och äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggen (inte äggvitan) tillsammans med dom torra ingredienserna, äppelcidervinägern och mjölken
Bagels kan dock vara svåra att få till. strösocket till kokningen. Favoritbrödet hos mig är bagels och är de inte nybakta så brukar jag lägga på det pålägg jag vill ha och ha i ugnen några minuter för en smarrig toast
(vill man göra kanel & russinbagels ska russin och kanel tillsättas nu) Tillsätt lite mjöl i taget. Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett hål i mitten med hjälp av pekfingret
Nu till receptet, som jag har ändrat något, jag la till brödkryddor och kikärtsmjöl och det blev supergott och väldigt (extremt) lik traditionella bagels – går oxå fint att dela och rosta i brödrost
I helgen har jag bakat bagels som vi har ätit till frukost och de blev riktigt goda, sådär lite sega på ytan och med lite tuggmotstånd och toppade med smaskiga frön
Lägg ihop längderna till runda ringar. Det går lätt med hjälp av till exempel ett par slevar. Fiska upp bröden med hålslev och lägg tillbaka på den papprade plåten med finaste sidan upp
Lägg ihop till runda kransar och fäst ändarna om varandra. Bagels – gör så här. Lägg tillbaka degen i bunken och låt den jäsa ca 1 timme under bakduk. Rulla ut varje del till en ca 30 cm lång längd som är något smalare i ändarna. 12 st Ingredienser 25 g jäst 5 dl vatten, ljummet 2 msk baksirap, vit 1 msk flingsalt 13 dl vetemjöl special, (780 g) Till kokning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.