Bagels är ett lite lyxigare portionsbröd som jag bakar några gånger om året. Både maken och ungarna älskar bagels så jag tror inte att de blir allt för besvikna över att inte få någon tårta
Min tanke var egentligen att göra helt vanliga klassiska bagels. Sprayade rejält med vatten/äggvita/salt/sirapsblandning för att få bagelskänslan till trots
(vill man göra kanel & russinbagels ska russin och kanel tillsättas nu) Tillsätt lite mjöl i taget. Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita och strö över valfria frön (kanel & russinbagels ska bara penslas med äggvita, alltså inga frön)
Nu till receptet, som jag har ändrat något, jag la till brödkryddor och kikärtsmjöl och det blev supergott och väldigt (extremt) lik traditionella bagels – går oxå fint att dela och rosta i brödrost
I helgen har jag bakat bagels som vi har ätit till frukost och de blev riktigt goda, sådär lite sega på ytan och med lite tuggmotstånd och toppade med smaskiga frön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.