Köttfärslimpa med fetaost och örter 2 port + matlåda
600 g
blandfärs
2 msk
finhackad färsk salvia
2 msk
finhackad färsk basilika
2 msk
hackad färsk rosmarin
1 ägg
15 svarta oliver, fint hackade
1 pkt
fetaost, smulad
1-2 pkt
bacon
svartpeppar
2 dl
kalvbuljong
1-2 dl
grädde
Rör samman färs, ägg, örter, olivhack och fetaost i en skål, vrid några varv med svartpepparkvarnen.
Forma färsen till en limpa, lägg i en ugnsfast form och klä den med bacon.
Stek köttfärslimpan mitt i ugnen på 175 grader i 25 minuter Ta ut formen och häll i den varma buljongen och ställ in i ugnen ytterligare 25 minuter Sila ner skyn i en gryta och låt den koka samman ca 5 minuter innan du blandar ner grädden.
Låt såsen puttra ytterligare 5 minuter och red sedan av såsen till önskad konsistens.
Baconstekta dadlar medfetaost, färska fikon och knäckesticks. Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i
hacka rödlök och smula fetaosten i en bunke med ägg och persilja. Den senaste tiden har jag haft fullt upp i skolan och har därför inte kunnat eller haft så mycket inspiration till matlagning här hemma, därmed har jag inte heller haft så mycket nytt att dela med mig av på den fronten
Strö gärna över lite extra timjan och servera med rostade rotfrukter och en god sås. Jag tycker att det går jättelätt om man har en bit plastfolie under köttfärsen, då kan man hjälpa till att rulla med folien
Till kvällens middag bestående av baconlindad kyckling och råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- ochörteroch en ärtpesto
Kycklingfilé tycker jag kan vara lite tråkigt ibland… men för att göra det lite mer spännande och utmanande så gjorde jag en rulle av kycklingfilé som jag fyllde medfetaostoch oliver och sen lindade in i bacon
Det återstår att se vad Willebusen kommer tycka om just köttfärslimpa men Alba älskade det. Börja med att blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå under tiden du skalar potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.