Det var ett tag sedan jag spelade in de tre första avsnittenav "I köketmedTasty Health" och det har tagit lite tid att få till filmerna (ljud, färg, klippning osv) precis som jag vill
Är det för krångligt och för många steg drar jag mig för att laga det och då blir det inte av, så snabbt och enkelt med så få moment som möjligt är min melodi
riven fårost blandad med dill, crème fraiche med pressad vitlök i, favorit sylten eller Nutella. När jag var barn brukade hon ofta göra langos, såna mjuka varma och fluffiga friterade vetebröd fyllda med fårost och dill eller med potatismos
Häll i grädde och smaka av salt och peppar. I med saffran och rör runt. 2 morötter. 200 ml fiskfond. 200 ml hummerfond. 2 teskedar salt. 2 teskedar peppar. 250 g räkor, handskalade i lake. 250 g kräftstjärtar. 250 g lax. 2 morötter 6-8 potatisar smör, till stekning 0,5 g saffran 200 ml fiskfond 200 ml hummerfond 5 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 2 teskedar salt 2 teskedar peppar 250 g räkor, handskalade i lake 250 g kräftstjärtar 500 g blåmusslor 250 g lax 1 purjolök, den vita delen, hackad
Låt allt bli varmt och servera därefter med ris. 2 dl crème fraiche gourmet, saffran & tomat. 300 g quornfiléer 2 dl crème fraiche gourmet, saffran & tomat 100 g frysta, tinade små broccolibuketter olja till stekning ris
Servera med vildris och någon kvist av en vacker och passande ört. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Det är sånt man får ”stå ut med’” när man har förälskat sig i en jägare. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Garnera köttet med apelsinski-vor och rosmarin, och servera med potatis, grönsaker och syltad steklök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.