Sätt ugnen på 200 grader. Dela aubergine mitt itu och skär några tunna snitt i köttet. Lägg halvorna på en plåt med bakplåtspapper, snittytan ska vara uppåt
Babaganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. Den här populära meze-rätten serveras i hela mellanöstern, men är också vanlig i Italien och Grekland
Ingredienser Portioner. 4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gjorde babaganoush till veckans mat, en god och enkel röra som jag tycker passar till det mesta. Rosta 2 hela auberginer på högsta grillvärme i ca 20-25 minuter, dom ska bli lite svarta och skrumpna ihop. På slutet la jag in 3 vitlöksklyftor med skal och allt och lät dessa rostas med i ca 5-10 minuter. ca 20-25 minuter. ca 5-10 minuter
Ingredienser Portioner. Ca 3 dl 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g) 3 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk tahini eller majonnäs 1 tsk salt Till garnering granatäppelkärnor persilja till garnering Lägg till i inköpslistan
1 msk BBQ-sås, rökig. Gör så här. Picka hål i skalet på auberginen med en gaffel. Baka den i het ugn, 250 grader i ca 20 minuter tills skalet svartnat och blivit bubbligt och fruktköttet är mjukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.