Auberginegryta. I en kastrull med olja stek aubergine och lök några minuter. Servera med kokt ris. Vanligen brukar jag blanda i andra grönsaker också, som zucchini och paprika
11 tsk saltSkala och finhacka lök & vitlök. 1Fräs lök, vitlök och morötter i olja. 1Häll i krossade tomater och kokosmjölk. 1Häll sedan i linserna och låt koka på svag värme i cirka 20 minuter. 1Servera med bröd eller ris
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Lök, vitkål och svamp som steks i smör, smaksättning med kummin, lite soja och peppar och en stunds puttrande i svampens eget blötläggningsvatten
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Jag gillar verkligen Nigels enkla approach till mat och det faktum att han kan trolla fram en god måltid av nästan ingenting alls
För bästa resultat skall du lägga ett bakplåtspapper på pajformen och fylla den med ärter. Stek svamparna i smör (ta tillräckligt med smör så blir smaken bäst) tills vattnet kommer ur svamparna
i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det). Tur att jag har vänner som kan förse mig med underbart god mat, ta bara Martina som lagade den här himmelska
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvamp och soppar kräver mer noggrann rensning
Vi åt grytan med bulgur, fetaost och oliver. Grytan blev helt okej men jag har väldigt svårt för blandningen aubergine, paprika och tomat (vilket jag borde ha tänkt på och inte haft i paprika)
Ost- och skinkpaj med svamp är en av mina favoritpajer som går snabbt att laga ihop och passar utmärkt till både utflykter, lätt luncher men även som förrätter
En något ovanlig kombination med kantareller och räkor som lirar fantastiskt bra ihop. Tillsammans med en skiva grillad surdegsbröd blir det en fantastisk kombination
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.