400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Brynt smör50 g smör 1 limefrukt, rivet skal från hela frukten, saft från halva 1 msk japansk soja. 800 g torskrygg salt 50 g sötmandel 200 g grönkål (eller svartkål) smör, till stekning rapsolja, till stekning
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen, men låt med kanel, stjärnanis och gurkmeja koka med. Blanda kycklingfärsen med övriga ingredienser till kycklingen
Varva skivorna av zucchini, aubergineoch tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginenoch zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Igår blev det en aubergineoch okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Bryn i en större kastrull med neutral olja tillsammans med spiskummin och korianderfröna som du stött lite lätt i en mortel
Salta auberginenoch stek skivorna och lök i olivolja tills de är mjuka. Fördela på aubergineskivorna. Smaksätt med lite svartpeppar och pressad vitlök och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.