När man vikt klart brödet ska det jäsa i en timme i bunken.
Därefter ska degen hällas ut på en bakhandduk med ganska rikligt med mjöl på. Dra ut degen till en rektangel och vik dubbelt. Gör sedan ett löst paket av handduken och låt jäsa i 1 h
Både doft och smak är ljuvlig, den fräschaste doften av alla till ochmed. Biffarna jag tillagade i går kväll blev verkligen tokgoda, mycket är korianders förtjänst och allt annat gott jag blandade i förstås
Jag fick dela den med Love och Alfred som också gillar musslor. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem
Häll över lagen och strö i färsk koriander, rör om varsamt så att allt blandas. Det är alltid en del pysslande inför jul och det tycker jag är riktigt mysigt
Smaka av medlimesaft. Blanda i fisksås ochlimesaft. Asiatisk kycklingfärs med koriander ochchili. Den mesta av färsen rullade jag faktiskt, tillsammans med isbergssallad, in i rispapper till färska vårrullar
6 st Lithells Kumlakorvar, delade på längden och tvärs över. 400 g gurka, skalad, urkärnad och skivad. 2 st röda chilifrukter, urkärnade och finhackade. 2 st lime, finrivet skal och juice. 1 msk olja med neutral smak. 1 tsk limeklyftor
Limeklyfta. Fräs vitlöken en stund, tillsätt färsen och stek ordentligt. Riv ingefäran fint, pressa ut saften i en bunke och kasta bort fiberbollen som blir kvar
havssalt & svartpeppar. Här står jag och steker laxbiffar med koriander, limeochchili. En favoriträtt här hemma och om du gillar koriander lika mycket som jag så är detta ett måste (om du inte gillar koriander så kan man såklart krydda med annat)
En av rätterna vi lagade var heta crabcakes medlime, sharonfrukt, chilioch koriander. Blanda majonnäs med sriracha hot chili sauce (vardagligt kallad tuppsås hemma hos oss, eftersom det är en tupp på flaskan) och klicka ut
När det är dags att servera så bottna glasen med lite sallad, blanda sen ned lite av salladen i räkblandningen, lägg upp i glasen och stick ned lite sallad så att det ser luftigt och snyggt ut, avsluta med en klyfta limeoch några korianderblad
En enkel salsa som denna piffar upp det mesta, eller kan till ochmed göra hela rätten. Jag serverade den här med grillade gambones, spanska jätteräkor, men salsan passar lika bra till kyckling, fläskkött, fisk eller annat kött
Koriander,. Lägg några limeskivor i magen på varje fisk och gnid in insidan med lite flingsalt. För många är grillning förknippat med stora härliga köttstycken och fisken hamnar ofta i skymundan när man pratar grillning vilket jag tycker är synd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.