Lägg upp sköljda salladsblad på ett stort fat och lägg en eller flera köttbullar på varje blad. Blanda nötfärs, fläskfärs, äggula, finhackad salladslök, pressad vitlök, koriander, sesamfrö, sambal oelek och salt
AsiatiskakycklingköttbullarBlanda färsen med fint skuren vårlök, pressade vitlöksklyftor, ingefära, salt och fint strimlat citrongräs (banka stjälken med baksidan av en kniv innan du skivar så tunt som möjligt)
Vanliga köttbullar och hackad gul lök fick puttra i matlagningsgrädde smaksatt med röd currypasta. Inte varje dag vi äter köttbullar och sås med asiatisk touch till ris
Vegoköttbullar. Vegoköttbullarna. Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk. Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider
Mamma Scan rullar oftast mina köttbullar men jag tror banne mej att det ska bli ändring på det. Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.