Dra av från plattan och låt svalna något. Asiatisksill (en burk). Den här goda sillinläggningen kommer jag definitivt att göra igen, både till jul och midsommar
Med sommarens grundkurs i asiatisk matlagning som jag fick i Finland av Chen Åkerman i bakhuvudet, var det första gången som jag blandade in kål i en wok
När det är dags att servera så bottna glasen med lite sallad, blanda sen ned lite av salladen i räkblandningen, lägg upp i glasen och stick ned lite sallad så att det ser luftigt och snyggt ut, avslutamed en klyfta lime och några korianderblad
Komponerade ihop min egen variant av sötpotatissoppa medasiatiskasmaker. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Blanda i moset och tillsätt citronskal ochkoriander. Färsk koriander, en handfull. Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingoroch olivolja på en ugnsplåt
Jag har bland annat gjort sill på rabarber och långpeppar, chiliochkoriander, rostad vitlök, rökig bbqsås och äpple och kanel som är lite av en personlig favorit
Smakaavmed salt, peppar och lite mer olja om nödvändigt. Tillsätt mixen tillsammans med en skvätt olivolja, rapsolja, lite pressad lime, salt och peppar till avocadonoch blanda och mosa ihop det med en gaffel
Smakaavmed salt och svartpeppar. Jordnötssås är inte det nyttigaste man kan äta men om man gör såsen på kokosmjölk och äter med en massa sallad och lite bulgur behöver man kanske inte ha lika stor ångest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.