Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Både doft och smak är ljuvlig, den fräschaste doften av alla till ochmed. Biffarna jag tillagade i går kväll blev verkligen tokgoda, mycket är korianders förtjänst och allt annat gott jag blandade i förstås
6 st Lithells Kumlakorvar, delade på längden och tvärs över. 400 g gurka, skalad, urkärnad och skivad. 2 st röda chilifrukter, urkärnade och finhackade. 2 st lime, finrivet skal och juice. 1 msk olja med neutral smak
Det här receptet ger en fantastiskt fräsch och god kycklingsalladmed smak av chili. Blanda sallad, kyckling och cashewnötter med vinägrett i en stor bunke
Imorgon tänkte vi se Sofia Karlsson och då blir det förmodligen ett litet besök i matoset med. Blanda sen i fisksås, farinsockret, ingefära – riven och juicen, de strimlade limebladenochchilin
Finhacka salladslöken ochchilinoch blanda ner i färsen tillsammans med vitkålen och koriandern. Den mesta av färsen rullade jag faktiskt, tillsammans med isbergssallad, in i rispapper till färska vårrullar
Blanda färsen med salladslök, chilioch gurka och häll i limeblandningen. Då är dessa små färsknytena med gurka, salladslök och asitiska smaker perfekta
Blanda räkor, avokado, mango, rödlök, chilioch kryddgrönt i en skål. Smaka av med salt. Den här gången fick denna rätt inleda årets matlagningskurs för Studieförbundet Vuxenskolan - se så fint Ola och Oskar gjorde denna rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.