Skär alla grönsaker i tunna stavar och strimlor. Plocka örterna och placera på ett stort fat. Skiva biffen i tunna skivor, salta och peppra samt stek i stekpanna på hög värme
Skrev även att jag skulle försöka göra rätten hemma och sagt och gjort. Det blev ju självklart inte exakt lika men det var väldigt nära, och minst lika gott
Marinaden till köttet kommer från Jenny Walldéns bok "Asiatiska smaker". Över till denna biffsalladen. Och det beror inte på att jag är vegetarian eller är emot att äta kött (av bra kvalitet, från bra gårdar, naturligtvis)
I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Det var såå gott så jag satt och njöt av varje tugga. Laxen blev perfekt och bara föll isär och smälte i munnen
Ella har deklarerat att hon bara ska laga asiatisk mat när hon blir stor. Förutom vitkål så är woken preppad med massor av smakrika ingredienser såsom chili, ingefära och vitlök
Just nu är vi inne i en period där våra smaklökar skriker efter asiatiska smaker och vi går omkring och drömmer om att få tag på ingredienser så som fermenterade svarta bönor och miso bland annat
Satt och tittade på Rick Stein Far Eastern Odyssey här om dagen. Ett fantastiskt program där Rick Stein reser runt i bland annat Cambodia, Vietnam, Thailand, Sri Lanka och Malaysia och utforskar deras matkultur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.