15 cl rom. 5 st citron pressad saft 5 cl rommörk 2-3 burkarSkölj och ansa bären. 1Ta grytan från värmen, fiska upp kanelstången och tillsätt den mörkaromen
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörkrom. Nu kan jag även konstatera att det är jättegott medrom i marmelad
Blanda de olika senapssorterna med skalet från apelsin, honung och rom. 13 msk mörkrom. 1250 g dijonsenap 250 g skånsk senap 4 msk honung 1 ekologisk apelsin, finrivet skal 3 msk mörkromFinriv skalet på apelsinen
Garnera med äpple och kanelstång. Tillsätt rom och häll upp i glas. 1rom, mörk. 1, skivat äppleÄppel- och romdrink Blanda äppeljuice, limejuice, socker och ingefära
Gjorde bland annat en väldigt god marmelad med choklad och rom i. Med lite ost till är detta helt klockrent och gissa om detta blir min nya favorit när man är sugen på något fram på kvällen
De här macaronerna brukar alltid få favoritomnämnande när jag bjuder på ett fat med olika sorter. Fyllningen är krämig och mjuk, vilket får macaronera att hålla sig goda några dagar längre än tex macaroner med chokladganachefyllning (de blir lite hårda […]
Äppelkaka300 g äpple, tärnat och eko (gärna rött, fast och syrligt) 1 citron, zest 20 g citronsaft, färskpressad och eko 30 g rom, mörk 130 g smör, normalsaltat och eko 50 g strösocker (eko) 110-120 g ägg [2 st] 100 g florsocker (eko) 60 g vetemjöl (ekologiskt) 40 g rågmjöl, grovt och (eko) 1 g salt. 1Smörkräm50 g vatten 150 g strösocker (eko) 120 g ägg [2-2,5 st] 200 g smör, mjukt, normalsaltat (eko). 1Sockerlag smaksatt med ceylon kanel100 g vatten 100 g strösocker (eko) 1 kanelstång, ceylon och eko
Aprikos, aprikos med amaretto, vinbär, fyra frukter, fikon, apelsin. Jag bytte dock ut den koncentrerade äppeljuicen i originalreceptet mot mörkrom, samma mängd
Romen gör av sig ganska mycket smakmässigt, så jag nöjde mig med bara en halv matsked. Krossa pepparkakorna i en mortel och riv mandelmassan med ett rivjärn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.