Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 2 ägg 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche 2 msk chilisås 200 g matjessill 420 g inläggningssill på minuten 10 cm purjolök 2 tomater Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Den här sillen hör julen till för mig och brukar finnas med på vårt julbord. Trots att det finns massor av goda färdiginlagda sillar så tycker jag det blir godast med heminlagda
10 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g) 2 dl majonnäs 3 dl gräddfil 4 tsk svensk senap 1 dl finskuren dill 2 burkar röd stenbitsrom (à ca 75 g) 1 finhackad gul lök salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Varva sill, purjolök, morot, gräslök, lagerblad, kryddpeppar, nejlikor och apelsinskal i en burk. Koka upp ättikssprit, socker och pressad apelsinsaft och koka tills sockret lösts upp
Sillen blir godare om den får mogna några timmar i kylen och den håller cirka 5 dagar. 6 personer. 2 förpackningar 5 minuters sill ½ litet fänkålsstånd 1 msk olivolja 1 tsk flingsalt 1 litet knippe dill 1 citron 2 dl crème fraiche 1 dl gräddfil Häll av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.