Lägg fänkål, apelsin och rödlök i en skål och tillsätt spenat och ringla över olivoljan, salta och peppra och avsluta med att strö över granatäpplekärnor
Plocka upp äggetmed en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk. Fräs lök och vitlök i smöret i en liten kastrull på medelhög värme tills den blir genomskinlig
Jag toppade med gräslök och rostad mandel. När såsen puttrat en tag på spisen och smakerna trädit fram gjorde jag små fickor i såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Mmmm, jag måste snart göra en raid åt fruktkorgen till och ta fram mandolinen och fankålen. Skålla mandlarna och rosta dem sedan långsamt i en torr järnskekpanna
Ta upp äggen försiktigt med hålslev ochlägg i iskallt vatten eller på hushållspapper. Så snart första ägget gått i så är det bara att fortsätta med resterande tre
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocheratägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Skala och finhacka äggen. Skala och grovhacka räkorna. Blanda alltsammans med gräslöken. Lägg upp fiskbitarna på ett fat eller direkt på tallrikar och fördela räk- och dill blandningen ochägghacket ovanpå
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, ochlägg det pocheradeägget på parman
Krydda Maizena ochäggmed salt, peppar och paprikapulver. Och nej, jag tar inte åt mig äran att ha uppfunnit grejen med att göra fries av avokado - men att göra dem glutenfria, crunch-iga, fulla av smak och täckta med sesamfrön - den äran får ni faktiskt ge mig
Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja. salt och peppar. Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladen och blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.