Förstår inte varför viinte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigtbilligt och dessutom så är det ju roligare att varierasiglite med fisksorterna
Utan tvekan är detta det bästa strömmingsreceptet jag nånsin testat. Har alltid bara stekt mina vända i ströbröd, men att doppa i créme fraicheblandningen och sen grovt rågmjöl
Stekt strömming med potatismosStrömming kan varieras på många sätt. Detta recept är med en klassisk senaps- och dillfyllning, men låt gärna fantasin ha spelrum
Lägg strömmingsfileérnaiblandningen och låt dem ligga kallt iminst ett par timmar. Vispaihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt
Friteradansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Woohoo vilken sälta. De små firrarna – ansjovisen alltså – måste nog vara osaltade, eller åtminstoneriktigtordentligt avsköljda
Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande. Trodde det skulle bli en speciell smak men tycker att det smakade som vanliginlagdsill
Tvätta strömmingeni kallt vatten och klipp bort eventuella fenor. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marineraimjölkblandningeniminst en timme
Strömming är en älskad litefisk av många. Och vet ni. Jag har haft lite svårt för den men det beror mest på benen, även om man köper rensad strömmingfinns det lite ben kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.