Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Eftersom det stekta ankbrösten med korintsås, som jag bloggade om i lucka 8, blev en höjdare kände jag mig sugen på att tillaga anka igen. Stekt ankbröst med apelsinsås, ca 5 personerca 700 g ankbröst (2 st)Apelsinsåsen. 1 dl sherry1 dl apelsinjuice2,5 dl vatten2 msk viltfond1 grönsaksbuljongtärningmaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. ca 700 g ankbröst
Vi lyckades perfekt med ankbrösten. Ankbrösten. Putsa ankbrösten och snitta fettkanten i rutmönster. Om du har ankbröstfiléer gör på samma sätt med att snitta fettkanten
Snitta ankbrösten på skinnsidan och putsa bort ev. Salta och krydda ankbrösten. Bryn ankbrösten på medelhög värme i en stekpanna på skinnsidan först, vänd och stek på andra sidan
Kristihimmelsfärdsdagen firar vi med att grilla nånting alldeles extra, träkolsgrillad ankbröst. Det är därför viktigt att passa grillen noga under den först "öppna" grillningen och flytta ankbrösten om det rinner för mycket
Det här blev verkligen jättegott. Och det var enkelt att göra. Traj änd lajk, kamrater, traj änd lajk. Recept från Matplatsen, men jag la till västerbottensost
ankbröst med skinn. Sätt in termometern i ankbröstet och stek på galler i ugnen till innertemperatur av 58 grader. Alternativt stek ankbrösten direkt i pannan på medelhög värme i ca 4-5 minuter på varje sida, vänd dem kontinuerligt och ös dem med stekskyn som bildas i stekpannan
Anka à l’orange. Tina ankbrösten och torka av dem, snitta ett rutmönster på fettsidan av brösten. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g salt och peppar
Ankbröst. 12 ankbröst. 1Ankbröst2ankbröst smör att steka i salt och peppar dragon. Lägg ankbrösten i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på medelvärme (ej över 175 grader) i ca 20 minuter eller till köttet är 65 grader (köttermometer kan användas)
Festlig fransk rätt med apelsinsås till, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton. Stekt ankbröst – stekt ankbröst i skivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt
Bryn först ankbrösten i en het stekpanna, men bara den feta sidan. Ankbrösten. Snitta enbart fettsidan ner till köttet på den feta sidan av ankbrösten med vass kniv eller eventuellt rakblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.