Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Vi lyckades perfekt medankbrösten. Ankbrösten. Red av med Maizena och krydda med salt och peppar. Om du har ankbröstfiléer gör på samma sätt med att snitta fettkanten
Tina ankbrösten och torka av dem, snitta ett rutmönster på fettsidan av brösten. Hetta upp en stekpanna och stek dem med fettsidan neråt ett par minuter, vänd dem sedan och stek den andra sidan någon minut i fettet
Fräs upp rotfrukterna, fikonet och löken tillsammans med sockret i en kastrull. Medan ankan är i ugnen smält ihop smör och socker i en stekpanna och fräs sedan dem med snittytan neråt i ett par minuter
Kristihimmelsfärdsdagen firar vi med att grilla nånting alldeles extra, träkolsgrillad ankbröst. Det är därför viktigt att passa grillen noga under den först "öppna" grillningen och flytta ankbrösten om det rinner för mycket
Tina ankbrösten och torka av dem, snitta ett rutmönster på fettsidan av brösten. Hetta upp en stekpanna och stek dem med fettsidan neråt ett par minuter, vänd dem sedan och stek den andra sidan någon minut i fettet
Lägg sedan ankbrösten i ugnspanna med köttsidan nedåt. Lägg i ett halvdussin hackade schalottenlökar i det karamelliserade sockret, rör om medan lökarna fräser i sockret i cirka en minut
Salta och peppra ankbrösten runt om. Anka är en riktig festfågel med mörkt och smakrikt kött. För att göra ankan ännu festligare serveras den här med en smakrik körsbärssås
Stekt ankbröst – stekt ankbröst i skivor med krispig fettkåpa kryddat enbart med salt. Festlig fransk rätt med apelsinsås till, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton
Skär skåror i fettkappan på ankan, smaksätt med salt och svartpeppar. Sila och smaka av med salt, peppar, socker, vinäger och rör i det rivna apelsinskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.