Servera med lönnsirap, glass, jordgubbar, blåbär eller annat som känns gott. För att laga Glutenfria amerikanskapannkakor1. Stek ca 10 cm stora pannkakor på medelvärme i smör och olja i en stekpanna
Lite tjockare pannkakor på amerikanskt vis med smör och socker i smeten. Jag använde min egenblandade mjölmix (recept finns här) men det går bra med vilken glutenfri mjölmix som helst
Servera med vispad grädde och bär. 1bär, till exempel blåbärVispa ihop ägg, Philadelphiaost och kokosmjölk med en elvisp. 1Stek pannkakorna i smör i en stekpanna på medelvärme
De här är bakade med en kombination av smakrika och näringsrika mjölsorter för att få bra konsistens och krispighet tillsammans med en härlig smakuplevelse
Amerikanskapannkakor går fort att tillaga och blir extra gott med färska blåbär och dadelsirap. Som är tillverkad enbart på dadlar med en nästan ”chokladig” smak och utseende
amerikanskapannkakormedsaffran och lönnsirap. Servera dem gärna tillsammans med crème fraiche som du vispat ihop med lite florsocker och rivet apelsinskal, för att balansera upp sötman med lite syrlighet
Jag använde mitt recept på mandelmassa som är sötad med lite honung och/eller dadlar. Glutenfri semmelkladdkaka utanvitt socker – mitt bidrag till fettisdagsfikat
Det finns några glutenfria mjölblandningar nu förtiden utan vetestärkelse, men jag föredrar att lära känna de olika ingredienserna med deras unika egenskaper och vad de gör för degen
Stekte pannkakor igår och här kommer en publicering av resultatet och recept. Pannkakorna bör ätas direkt efter stekning för då smakar dom bäst och konsistensen är som ljuvligast då, dom fullkomligt smälter i munnen, men dagen efter natten i kylskåp hade dom blivit torra och nästan smuliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.