Den planerade julledigheten - när vi skulle umgås med familjen, träffa vänner, gå på bio, stöka här hemma med sånt som ligger efter, och göra diverse utflykter - har i stället reducerats till ett stilla lufsande härhemma, lite TV-tittande, lite bloggande och en och annan bok
STEKT BANANMED DRÖMYOGHURT. Spännande smaker med friskt inslag av yoghurt. Skala och dela bananerna på längden, vänd dem i sockerblandningen och stek dem gyllenbruna i matfett i en stekpanna
Något så enkelt kan vara väldans gott och inte minst smaksatt med krämig mjuk Nutella. W älskar nutella så denna kakan kommer troligtvis att passa henne utmärkt och L ringde när han var på väg hem för att avlösa mig i passandet av vår sjukling och undrade om han skulle köpa med en semla till kaffet men skippade så klart det när han hörde att det fanns nybakt nutellasockerkaka
Stefan Sauk, Nassim Al Fakir, "Tobbe-trollkarl", Marika Lagerkrantz. DReceptet idag är absolut ingen "nyhet", ni har säkert sett det på många andra bloggar och i tidningar
1 Mogen banan5-6 Färska/Frysta Blåbär eller 2 msk Proviva blåbär1/2 Kiwi, skalad och skär i klyftor. 2 msk mjölk (ifall du använder proviva så kan du utesluta mjölken)1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i). 1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i)
Det andra är baserat på det fantastiska two-ingredient-receptet för kakor som består av endast mosad banan och havregryn (jag brukar tillsätta hemgjort jordnötssmör eller hemgjord nutella i kakorna)
Du kan bjuda den både till fest och vardags. Krydda med salt och svartpeppar och häll över soyan. Servera rätten med luftigt kokt ris och gärna extra soya att stänka över varje portion
Enligt Clean Eating eller Eating Clean räknar man inte kcal, men jag gör det ändå för att hålla koll på energi nivån av allt jag stoppar i mig så det inte blir för mycket energi mot vad jag gör av med på en dag eftersom jag behöver gå ned i vikt
Stek upp fyllningen, i detta fall kycklingfilé kryddad med paprikakrydda och champinjoner - jag steker dom var för sig och låter sig kallna lite i en egen bunke/kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.