Godkväll, idag har solen visat sig här hemma så himla härligt. Då passade jag på att springa en runda och träna Faksen, man får ta till vara på solens ljus såhär års
Smula sönder jästen i degbunken. Smält margarin, tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt, 37°C. Häll blandningen över jästen och rör om så att den löser sig
En mjuk läckerhet att njuta av till helgen. Juligt saffranssmakande och riktigt festfin. Baka den i en rund form med löstagbar kant, servera den med en klick vispad grädde
Det här receptet har jag fått av Maja, hon berättade att hon gjort kakan till advent i många år. Det är mandelmassa och apelsinsaft i botten, den garneras med choklad och mandel
Det här är den bästa Adventskakan jag vet. Vi börjar med världens västa adventskaka. Ugn 175 graderForm med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter Smör & Ströbröd till formenAdventskakan0,5 g saffran1 tsk rom eller annan spritsort75 g smör2 stora ägg1,5 dl strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver100 g riven mandelmassaFyllning
Din bästa adventskaka hos Dagmars kitchen. I fredags var det min tur att ta med fika till jobbet och jag var sugen på att prova ett nytt recept med saffran
Perfekt som adventskaka för den som gillar lite smak. Blev riktigt sugen på att testa denna kaka då jag åt färska härliga dadlar på resa i Tunisien för två veckor sedan
Dessa är även mitt bidrag till Dagmar's Kitchens novemberutmaning med tema adventskaka. Första advent närmar sig med stormsteg och då gillar jag att blanda knäckiga småkakor med chokladgodis och lussebullar
Adventskaka. Första advent. Härligt att julbelysning kommer upp och tränger bort mörkret. Här kommer lite länkar till glöggmys som jag gjorde förra året
Sverre Sætres nye bok "Den store kakeboka" var et selvskrevent kjøp da jeg så den i butikkene. Jeg har siklet meg gjennom boka flere ganger og merket meg en del kaker som skal prøves
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.