Idag bjuder jag på en adventskaka, som inte är så svår att göra men som är lite av det där extra. Jag brukar alltid plocka med mig receptblad när jag handlar och det här är från ICA
O hade köpte Blossas glögg X med smak av saffran. Det är mysigt med första advent. Jag var först lite tveksam till saffran i glöggen men det var riktigt gott
Crème Vichyssoise - eller Potatis och purjolökssoppa medsaffran. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
När jag var på Lilling Cottage i veckan så hade de en saffranskladdkaka där med vit choklad. Vispad grädde till med lite lingonsylt som man rör försiktigt i grädden så blir det en fin brytning
Att göra glögg på öl tycker jag så här i efterhand är mycket bättre än att göra den på den klassiska svagdrickan och visst blir den lika kladdig på golvet då man spiller den medan tappningen pågår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.