ÅRETS PÅSKMIDDAG - LAX, MUSSLOR OCH EN TÅRTA
Malin's Diner
Malin's Diner
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grov filmjölkslimpa
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl (fint rågmjöl går lika bra)
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 dl linfrön
  • 4 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • Laxgubbröra 4 pers 150 g kallrökt lax
  • 100 g gravad lax
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 liten schalottenlök
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • 5 ramslöksblad
  • nymalen svartpeppar
  • löjrom eller stenbitsrom till topping
  • Ugnsbakad lax med musslor
  • 1 nät med blåmusslor
  • 1 bit laxfilé, ca 1 kg 4 msk olivolja
  • Tångsalt från Mill&Mortar
  • 1 stor schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor 3 dl grädde
  • 3 dl vin
  • 1 1/2 dl hackad bladpersilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.