Idag bakade jag åretsförsta lussebullar. 100 g Socker. 1 st Ägg. 100 g Smör (rumstempererat). 1krm Salt. 1 st Ägg att pensla bullarna med. Byt bara ut saffranen mot ca 10g kardemumma. 100 g Socker. 1 st Ägg. 100 g Smör (rumstempererat). 1krm Salt. 1 st Ägg att pensla bullarna med
Åretsförsta rabarberpaj är ju den godaste. 500 gr rabarber3/4 dl muscovadosocker1 msk maizenaBlanda runt med sockret. 75 gr grovhackade pecannötter100 gr mjukt smör1 dl muscovadosocker1 tsk bakpulverNypa salt2 dl mjölLägg över rabarbern. 175 grader varmluft i 20 minuter. 1 msk maizena. 100 gr mjukt smör. 1 dl muscovadosocker. 1 tsk bakpulver. 175 grader varm
Den här veckan, eller dom dagarna fram till julafton är det Nigella vecka här hemma. Några sparade jag och det är utifrån dom veckans matsedel är planerad
Visst är det nåt visst med åretsförsta rabarberpaj. 1 msk stevia. 1 dl kokosflingor. Lägg fram smöret i rumstemperatur i ca 10 min så det blir lite mer lätthanterligt. Strö över ca 1 msk stevia strö och kanel och låt det stå och gotta ihop sig lite. 1 msk stevia. 1 dl kokosflingor
Idag efter maten slängde jag och Lily ihop åretsförsta rabarberpaj. När vi flyttade till huset fanns det(jag tror det var 12 st) enorma rabarberplantor. 1 3/4 dl mjöl. 1/2 tsk bakpulver. 1 krm Vaniljpulver. 125 gr smör/ mjölkfritt margarin. 1/2 dl vispgrädde/ soyavisp. 1/2 dl ekologisk sirap (det är enorm skillnad i smak). Grädda ca 40 min i 150gr. 1 3/4 dl mjöl. 1/2 tsk bakpulver. 1 krm Vanilj. 125 gr smör. 1/2 dl vispgrädde. 1/2 dl ekologisk sirap
Igår bakade jag åretsförsta lussebullar och de blev jättegoda. 150 g smör. 1 g saffran. 1 tsk salt. 16 dl mjöl. Vispa upp ägget med 1 msk mjölk och pensla bullarna med blandningen. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter tills de har blivit gyllenbruna och är genombakade. 2015-11-26 @ 09. 150 g smör. 1 g saffran. 1 tsk salt. 16 dl mjöl
På rak arm så är nog åretsförsta rabarberpaj svårslaget i ätande stund. 500 gr rabarber3/4 dl muscovadosocker1 msk maizenaBlanda runt med sockret. 75 gr grovhackade pecannötter100 gr mjukt smör1 dl muscovadosocker1 tsk bakpulverNypa salt2 dl mjölLägg över rabarbern. 175 grader varmluft i 20 minuter. 3 äggulor1/2 dl socker1/2 tsk vaniljkorn ekologiskaVispas till en luftig och vit konsistens. 1 msk maizena. 100 gr mjukt smör. 1 dl muscovadosocker. 1 tsk bakpulver. 175 grader varm. 1/2 dl socker
Igår kväll åt vi åretsförsta grilltallrik och det smakade riktigt bra. 1 dl mjölk. 15 dumlekolor. 1 tsk vaniljsocker. Sätt ugnen på 150 grader. Ställ i vattenbadet i ugnen och grädda ca 1 timme. 1 dl mjölk. 15 dumlekolor. 1 tsk vaniljsocker
Hur som helst gör du denna kristyr väldigt enkelt genom att blanda 1 dl surkin melis med två tsk vatten. Hälsosamma Pepparkakor - ca 12 stycken. 15 gram smör. 1 dl mandelmjöl. 1 msk kokosmjöl. 1 msk pofiber. Sätt ugnen på 175 grader. Hälsosamma Pepparkakor - ca 12 stycken. 15 gram smör. 1 dl mandelmjöl. 1 msk kokosmjöl. 1 msk pofiber
Och nu är det alltså 2012 mina vänner. dagen mötte mig med regnrusk och mysbyxor. Vad är då bättre än att smyga ut på internet och läsa alla härliga inlägg om hur nyårsaftonen blev för er andra
Jag hoppas att år 2014 blir ett bra år för er alla och kanske går några av er i tankar om att äta mer vegetariskt under året, i och med att ni har hittat hit. ca 12 kåldolmar. Skölj 1½ dl belugalinser samt 2 dl råris och lägg i vattenkastrullen. Ta av kastrullen från plattan och blanda i 1½ msk tamarisoja, 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 dl grovt hackade hasselnötter och 1 hackad gul lök i lins- och risblandningen. Skär bort stammen från 1 vitkålshuvud och förväll det i lättsaltat, kokande vatten i ca 10 min. Fräs 1 burk, avrunna champinjoner i smöret. Tillsätt ca 1½ msk mjöl och rör om och späd med 3½-4 dl vatten. Skölj 1½ dl belugalinser samt 2 dl råris och lägg i vattenkastrullen. 1½ msk tamarisoja,. 1 finhackad vitlöksklyfta,. 1 dl grovt hackade hasselnötter och. 1 hackad gul lök i lins. 1 vitkålshuvud och. ca 10 min S
Nu känns det dessutom äntligen som om våren är här och idag har det varit 12 grader varmt och strålande sol. 12 kokta jätteräkor. 1 röd chili. 1 citron. 1 dl soya. 1 gurka. Kram Karin 12 kokta jätteräkor. 1 röd chili. 3 vitlöksklyftor 1 citron Salt. 1 dl soya. 1 gurka 2 dl turkisk yoghurt
Söndagseftermiddagen spenderade vi ute i naturen runt en mysig eld. Vi blev bjudna på jättegod mat. Shawarma dajaj och shawarma lahm (ungefär som kebab av kyckling och kött) som vi värmde i ett kärl över elden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.