Vi tycker förstås att vegetariskt kan man äta varje dag, hela året runt. Bloggen rymmer en hel del smarriga vegetariska recept (som till exempel hur du gör en grekisk linssoppa, morots- och halloumibiffar och grönkålschips med parmesan)
Idag bakade jag åretsförsta lussebullar. Eftersom jag tycker att det receptet jag brukar använda blir väldigt bra så vill jag såklart dela med mig av det
Jag sa ju att jag skulle få tjata om det med, tänk så rätt man får jämt *suck* Påminde kundvärden (som det så fint heter) om det förratorsdagen och han sa att det skulle bli gjort den här veckan
Tände igång grillen och lät den stå och jobba själv medan jag gick in och förberedde tillbehören. Vilken härlig känsla att få duka upp till middag utomhus för första gången i år
Idag efter maten slängde jag och Lily ihop åretsförsta rabarberpaj. Idag testade jag att fixa till det vanliga receptet vi brukar göra till en helt mjölkfri variant
Igår bakade jag åretsförsta lussebullar och de blev jättegoda. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i. Arbeta degen smidig, täck den med en bakduk och låt den jästa i 60 minuter. Tryck ner russinen i bullarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter till dubbel storlek. Vispa upp ägget med 1 msk mjölk och pensla bullarna med blandningen
Helgerna är över och ett nytt år har tagit sin början med nya mål och nya upplevelser. Detta nya bloggår får invigas med en vegetarisk husman i form av kåldolmar fyllda med krispiga hasselnötter, råris och belugalinser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.