Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll medäppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagadvaniljsås och så färska blåbär och hallon
Ute i mammas och pappas trädgård kryllar det av äpplen, så därför passade jag på att lyxa till det lite extra – en äppelpajmedvaniljsås fick det blir till frukost
Servera med hemgjord vaniljsås à la LCHF. Igår var en en sådär lagom slö dag när hösten börjar träda in o jag fick lust att laga en god middag med dessert o allt
Servera pajen ljummen medvaniljsås. Här hemma kan vi bara hålla med. Vaniljsås. En riktigt god paj med underbart frasig pajdeg och smaker av både äpple, mandel, kanel och kardemumma
Visst är det irriterande när man står där och har gjort någon fin efterrätt, där det skulle passa utmärkt med en läcker vaniljsås till, och så har man ingen hemma
Visst kan ju min uppfattning om såsens enkelhetsgrad ha att göra med att jag bestämde mig för att multitaska på hög nivå just då jag skulle hålla koll på såsen men i alla fall
Servera med glass eller vaniljsås. Smält smöret och blanda de sedan med de torra ingredienserna. När man har några äpplen över hemma så går det så enkelt och snabbt att snickra ihop en äppelpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.