Till falafeln kokades en tjock & smakrik auberginesås. Auberginesås. När jag upptäckte mungbönsbiffarna var det fenomenalt, bara att blötlägga ngn dag och mixa – biffar utan ägg eller mjöl
Det finns ett uttryck i Italien som säger Giovedì gnocchi, Venerdì pesce, Sabato trippa. Det kan direkt översättas till torsdag gnocchi, fredag fisk, lördag komage och är ett uttryck som härstammar från Rom och beskriver vad man historiskt sett har ätit dessa dagar - att jämföras med vår ärtsoppa på torsdagar, tacosmys på fredagar och kycklingfest på lördagar
Auberginesås/gryta, 4 portioner. Vegan Auberginesås/gryta, 4 portioner. Vi fortsätter att frossa i fina grönsaker, och njuta av att det finns så mycket gott i butikerna just nu
Du kan vara påhittig och servera bullarna med sallad, pita, ris, quinoa, bulgur, yoghurt, hummus, auberginesås (rosta aubergine och vitlök i ugnen tills de mjuknat, låt svalna och kör i en mixer tillsammans med olivolja, salt och bladpersilja), avocado, tomat, gurka, lök
Auberginesås. Mixa ingredienserna till auberginesås. Det går förvånande bra att utesluta kött. I nästan två månader har vi haft en köttdag i veckan och konstigt nog så känns det bättre i hela kroppen dom dagarna vi äter vegetatiskt
För en tomat- & auberginesås. Många (ja. ) brukar fråga mig vad jag egentligen äter som vegetarian. Det är alltid kul (nhehe nej) att folk frågar och vill ha tips, men jag kommer aldrig på