Auberginesås recept

Falafel (utan ägg) med auberginesås

Falafel (utan ägg) med auberginesås

Till falafeln kokades en tjock & smakrik auberginesås. Auberginesås. När jag upptäckte mungbönsbiffarna var det fenomenalt, bara att blötlägga ngn dag och mixa – biffar utan ägg eller mjöl
Pasta med köttfärs- och auberginesås

Pasta med köttfärs- och auberginesås

200 g nötfärs 2 aubergines 2 morötter, rivna 2 selleristjälkar, finhackade 1 gul lök, finhackad 3 klyftor vitlök, pressad 4-5 msk tomatpuré 1 msk torkad basilika (eller ca 15 finhackade färska basilikablad) 1 msk torkad oregano 1 msk balsamvinäger 1 msk dijonsenap (kan uteslutas) 1 msk paprikapulver 2 burkar krossade tomater (à 400 g) olja ca 2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 300 g pasta (t ex penne)
Gnocchi med saffransgul auberginesås

Gnocchi med saffransgul auberginesås

Det finns ett uttryck i Italien som säger Giovedì gnocchi, Venerdì pesce, Sabato trippa. Det kan direkt översättas till torsdag gnocchi, fredag fisk, lördag komage och är ett uttryck som härstammar från Rom och beskriver vad man historiskt sett har ätit dessa dagar - att jämföras med vår ärtsoppa på torsdagar, tacosmys på fredagar och kycklingfest på lördagar
Pastasås med aubergine

Pastasås med aubergine

Auberginesås/gryta, 4 portioner. Vegan Auberginesås/gryta, 4 portioner. Vi fortsätter att frossa i fina grönsaker, och njuta av att det finns så mycket gott i butikerna just nu
Andra bullar

Andra bullar

Du kan vara påhittig och servera bullarna med sallad, pita, ris, quinoa, bulgur, yoghurt, hummus, auberginesås (rosta aubergine och vitlök i ugnen tills de mjuknat, låt svalna och kör i en mixer tillsammans med olivolja, salt och bladpersilja), avocado, tomat, gurka, lök
Hel fläskkotlett i bit med ben

Hel fläskkotlett i bit med ben

Så blev det en riktigt mör fläskkotlett med auberginesås och mycket persilja. Ibland är det ingredienserna som bestämmer vad man ska äta
Vegetarisk pizza med zucchini och auberginesås

Vegetarisk pizza med zucchini och auberginesås

Auberginesås. Mixa ingredienserna till auberginesås. Det går förvånande bra att utesluta kött. I nästan två månader har vi haft en köttdag i veckan och konstigt nog så känns det bättre i hela kroppen dom dagarna vi äter vegetatiskt

Tomat- och linssås

För en tomat- & auberginesås. Många (ja. ) brukar fråga mig vad jag egentligen äter som vegetarian. Det är alltid kul (nhehe nej) att folk frågar och vill ha tips, men jag kommer aldrig på

Matig auberginesås med pasta

Skär aubergine och zucchini i 1 cm tjocka tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar

Champinjon- och auberginesås

Strimla champinjonerna och auberginen i bitar. Det behöver inte vara så stora bitar eftersom det sjunker ihop efteråt

Pasta med auberginesås

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär aubergine och zucchini i cm tjocka tärningar. Skala och hacka lök och vitlök

Biff med auberginesås

Skala och hacka löken grovt. Skölj och skär auberginen i bitar. Skala och hacka vitlöken i bitar. Skölj, kärna ur och hacka chilifrukten fint