Det krävs inte så stort utrymme för attgöraegenkorv hemma i köket. det är dags attgörakorv. Jag har ett flertal gånger frågat min moster Gunnel, som alltid varit matintresserad och är duktig på både matlagning och att baka bröd och göra goda tårtor
Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla attgöra sin egenkorv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Fyll i fårfjälster med korvsprutans smalaste fyllrör och ställ sedan kallt över natten. Mal först späcket och ställ in det i kylen/frysen för att bli kallt
Vill du se mer ingående förklaring och bilder på hur du kan gå tillväga när du stoppar korv så har vi två tidigare inlägg som du kan kika på som handlar om attgöraegenleverkorv och när vi stoppade spickekorv
Attgörakorv är inte svårt men det kräver en viss utrustning. För bästa resultat har jag av Gustav Erikson, mästare i charkuteri, fått veta att för bästa resultat ska man mala kött med salt dagen före korvmakeriet
Kollade lite på loppisförsäljarnas utbud på torget, dock utan attgöra några fynd, och kollade lite efter en ny ugnsfast form som vi tycker att vi behöver
Jag kommer definitivt att testa attgöra mer egenkorv. Det var första gången jag gjorde egenkorv och det var enklare än jag trodde, jag gillar att man vet precis vad som är i korven och att man kan smaksätta den helt efter egen fantasi
Men nu har jag även provat attgöraegenkorv med hjälp av produkter från korvpaketet. Jag köpte fläskfärs och insåg attkorvarna var tvungen attgöras på direkten då färs inte har så bra hållbarhet