4 4 port ris 1 rödlök ca 600 g tunnskivad kotlett 1 rött äpple 1 tsk smör eller margarin 1 tsk majsstärkelse 2 dl vatten 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk soja salt och peppar 1/2 förp grönmix (à 600 g) 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Nu blev det den klassiska “kött och sallad rätten” men med den asiatiska touchen blev detta helt klockrent ihop med den välsmakande köttet som med sina flera intåg av struktur
Man kan beställa t ex en hel eller halv rad lammracks, fortfarande hel eller delad i kotletter och de jag beställde häromdagen var underbart möra i köttet
) undertiden som du förbereder kotletterna. Gnid in kotletterna i olja, skär helst snitt tvärsöver svålen annars skålar sej gärna köttbiten när du steker den, salta, peppra och strö över socker på båda sidor
) blir det fläskkotletter, lammfärsbiffar, lax och pytt i panna hemma hos oss. Fläskkotletter, ris, sås, kokta bönor och rårivna morötter med en skvätt rödvinsvinäger och finhackad färsk dragon
Nu behöver vi lite mat i magen och jag har lagt kotletter i en sesammarinad. Solen lyser här i Stockholm just nu och vi är just hemkomna från en indisk kulturfestival i Kungsträdgården