Just nu är vi inne i en period där våra smaklökar skriker efter asiatiska smaker och vi går omkring och drömmer om att få tag på ingredienser så som fermenterade svarta bönor och miso bland annat
Gillar ni asiatisk mat så gör då denna, jag tror inte ni blir besvikna. Vietnamesisk torsk med krispig sallad4 port700 g torskrygg, i 4 jämnstora bitarVietnamesisk sås (nuoc nam)2 msk fisksås2 msk rörsocker2 lime, saft av1 klyfta vitlök1 röd färsk chiliSallad1 klyfta vitlök1 tumstor bit ingefära3 msk japansk soja1 rödlök1 morot2 pak Choi1 rejäl näve böngroddar1 rejäl näve färsk bladspenat4 salladslökar, i tunna skivor1 bunt koriander, hackad1 dl jordnötter, grovhackadesalt och nymalen svartpepparneutral matolja, att steka i1. 700 g torskrygg, i 4 jämnstora bitar
300 gr torsk. Skala räkorna. Frys in skalen till en räksoppa en annan dag. Skär fisken i 2x2 cm bitar. Fräs vitlök och schalottenlök tills de är mjuka utan att de tar färg
250 g torsk. Börja med att förbereda grönsakerna. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och skiva morötterna, tärna paprikan och dela upp pak choi i kvartar
Thaifiskbiffar4 portioner600 g färsk fiskfilé, t ex torsk eller kolja2 schalottenlökar1/2 röd chili1/2 tsk salt1 tsk råsocker2 msk fisksås1 lime, pressad saft och rivet skal2 ägg, endast vitorna1/2 dl oljaKör äggvitorna i en matberedare tills de är fluffiga. 600 g färsk fiskfilé, t ex torsk eller kolja
Under helgen som gick gjorde hela familjen "en utflykt" till en asiatisk butik på Möllevångstorget. Jag smaksatte dem med soja och serverade dem tillsammans med torsk, svart thairis (nya favoriten), konfiterad fänkål och en sås gjord på kokosmjölk
Fiskbiffarna görs på vitfisk (torsk, sej, alaska pollock) och krabbkött (eller crab sticks). Asiatiska fiskbiffar  Ingefära, chili, lime, vitlök och koriander är nog en av mina favoritkryddblandningar